Használati utasítás: Információk a beteg számára


Lolipuffin® Aqua Mini tengervizes orrspray 100%-ban természetes orrspray

Az ásványi sókban és nyomelemekben gazdag izotóniás tengervíz az orrüreg kimosásával eltávolítja a baktériumokat és a szennyeződéseket a csecsemő orrából.

Összetétel Az oldat Adriai-tengerből származó tengervizet tartalmaz, mely ásványi sókban és nyomelemekben gazdag. Ezek az anyagok fontos szerepet játszanak az orrnyálkahártya funkciójának fenntartásában és ezáltal elősegítik a felső légutak megfelelő működését.

Tartósítószer-mentes.

Kiszerelés 50 ml oldatot tartalmazó, speciálisan a csecsemők orrának megfelelően kialakított mikroporlasztó feltéttel ellátott tartály.

Rendeltetése A születéstől kezdve fontos az orr higiéniájáról való gondoskodás. A légzés normál módon az orron át történik, ami elengedhetetlen a gyermek fejlődéséhez és növekedéséhez. A kiszáradt orr, a szennyeződések felhalmozódása, az orrnyálkahártya fokozott váladéktermelődése és duzzanata meggátolja a levegő szabad áramlását a gyermekek orrában. Ez nyugtalansághoz, síráshoz, ingerlékenységhez vezethet és megzavarhatja a nyugodt alvást és az etetést. A megfázás vagy allergia okozta eldugult orr kihat a teljes légzőrendszer egészségére.

Az ásványi anyagokban gazdag tengervíz az orrnyálkahártyára gyakorolt jótékony hatása révén segíti annak természetes tisztító mechanizmusát.

Mikor és hogyan kell alkalmazni a Lolipuffin® Aqua Mini tengervizes orrspray-t? A speciálisan az újszülöttek és kisgyermekek orrnyílásához illeszkedő formájú fújófejjel rendelkező Lolipuffin® Aqua Mini tengervizes orrspray kiöblíti a felgyülemlett váladékot és eltávolítja a kórokozókat, a porszemcséket, az allergéneket és a szennyeződéseket, ezáltal szabaddá teszi a légutakat, valamint hidratálja és megújítja az orrnyálkahártyát. A Lolipuffin® Aqua Mini tengervizes orrspray ajánlott:

 • mindennapi orrhigiénia fenntartására,
 • szoptatás vagy cumisüveges táplálás előtt,
 • megfázás vagy allergia esetén,
 • fülfertőzések esetén az orvos által javasolt terápia orrspray-vel történő kiegészítésére,
 • kiszáradt orr esetén, melyet pl. központi fűtés vagy légkondicionáló száraz levegője okoz,
 • nazális gyógyszerkészítmények (pl. orrcsepp vagy orrspray) alkalmazása előtt.

Mindkét orrnyílásba 1-2 befújást kell alkalmazni, naponta 2-6-szor vagy szükség szerint akár több alkalommal is. Tisztítsa és szárítsa meg az adagolót minden alkalmazást követően.

Az orrüregben található nagyobb mennyiségű szennyeződés és váladék felpuhítására és eltávolítására fújjon mindkét orrlyukba bőséges mennyiségű Lolipuffin® Aqua Mini tengervizes orrspray-t. Folytassa mindaddig, ameddig a beszáradt váladék annyira felpuhul, hogy könnyen eltávolíthatóvá válik.

A Lolipuffin® Aqua Mini tengervizes orrspray kíméletes hatásával támogatja az orrnyálkahártya természetes, fiziológiás állapotának fenntartását, és emellett nincs más, az egész szervezetre gyakorolt hatása. Így mindennapi használata a legkisebbek számára is alkalmas.
Higiéniai okok miatt egy palackot csak egy személy használjon, ne ossza meg mással.

Figyelmeztetés külső tartály inert hajtógázzal (nitrogén) van töltve, amely nem kerül érintkezésbe a tengervízzel. A tartályban túlnyomás uralkodik: hő hatására robbanhat. Ne lyukassza ki vagy égesse el, még használat után sem. Hőtől, forró felületektől, szikrától, nyílt lángtól és más gyújtóforrástól távol tartandó. Tilos a dohányzás. Napfénytől védendő. Nem érheti 50 °C hőmérsékletet meghaladó hő.
Gyermekektől elzárva tartandó.

A felhasználhatósági idő lejárta után ne alkalmazza a készítményt.

Gyártó JGL d.d., Svilno 20, 51000 Rijeka, Horvátország

Forgalmazó Goodwill Pharma Kft.
6724 Szeged, Cserzy M. u. 32.

Dokumentum lezárása: 2016. november

A csomagoláson feltüntetett szimbólumok magyarázata

 • Olvassa el a használati utasítást
 • Gyártó
 • Gyártási tétel száma
 • Lejárati idő
 • CE jelöléssel ellátva az orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EGK irányelv szerint Lolipuffin®