Használati utasítás: Információk a beteg számára


Lolipuffin® Aqua tengervizes orrspray
100%-ban természetes orrspray

Az ásványi sókban és nyomelemekben gazdag izotóniás tengervíz az orrüreg kimosásával eltávolítja a baktériumokat és a szennyeződéseket és elősegíti a levegő szabad áramlását a felső légutakban.

Összetétel Az oldat Adriai-tengerből származó tengervizet tartalmaz, mely ásványi sókban és nyomelemekben gazdag. Ezek az anyagok fontos szerepet játszanak az orrnyálkahártya funkciójának fenntartásában és ezáltal elősegítik a felső légutak megfelelő működését.

Tartósítószer-mentes.

Kiszerelés 125 ml oldatot tartalmazó, mikroporlasztó feltéttel ellátott tartály.

Rendeltetése A normál légzés az orrnyálkahártya állapotától függ. A porszemcsék, az allergének és a kórokozók felhalmozódnak az orrnyálkahártyán, ezáltal gátolják annak természetes funkcióját. Különféle állapotokban (pl. megfázás, allergia, influenza) az orrnyálkahártya megduzzad és fokozódik a váladéktermelődés. A felhalmozódott váladék megnehezíti a légzést. A tengervíz ásványi só tartalmának köszönhetően jótékony hatással van a légutak nyálkahártyájának állapotára.

Mikor és hogyan kell alkalmazni a Lolipuffin® Aqua tengervizes orrspray-t? A speciális formájú fújófejjel rendelkező Lolipuffin® Aqua tengervizes orrspray eltávolítja az orrból a váladékot, a porszemcséket, a baktériumokat és az allergéneket. A készítmény alkalmazása ajánlott:

  • megfázásban,
  • allergiában szenvedők számára,
  • valamint azok számára, akik fokozott por- és egyéb szennyezésnek vannak kitéve.

Mindkét orrnyílásba 1-2 befújást kell alkalmazni, naponta 2-6-szor vagy szükség szerint akár több alkalommal is. Tisztítsa és szárítsa meg az adagolót minden alkalmazást követően. Kíméletes hatásának köszönhetően mindennapi használatra is alkalmas az orrjáratok tisztaságának fenntartására.

A Lolipuffin® Aqua tengervizes orrspray kíméletes hatásával segíti az orrnyálkahártya természetes, fiziológiás állapotának fenntartását, és emellett nincs egyéb, az egész szervezetre gyakorolt hatása. Ezáltal mindenki számára megfelelő, beleértve a gyermekeket, a várandós nőket és a szoptató anyákat is.

Higiéniai okok miatt egy palackot csak egy személy használjon, ne ossza meg mással.

Figyelmeztetés A külső tartály inert hajtógázzal (nitrogén) van töltve, amely nem kerül érintkezésbe a tengervízzel. A tartályban túlnyomás uralkodik: hő hatására robbanhat. Ne lyukassza ki vagy égesse el, még használat után sem. Hőtől, forró felületektől, szikrától, nyílt lángtól és más gyújtóforrástól távol tartandó. Tilos a dohányzás. Napfénytől védendő. Nem érheti 50 °C hőmérsékletet meghaladó hő. Gyermekektől elzárva tartandó.

A felhasználhatósági idő lejárta után ne alkalmazza a készítményt.

Gyártó JGL d.d., Svilno 20, 51000 Rijeka, Horvátország

Forgalmazó Goodwill Pharma Kft.
6724 Szeged, Cserzy M. u. 32.

Dokumentum lezárása: 2016. november

A csomagoláson feltüntetett szimbólumok magyarázata

  • Olvassa el a használati utasítást
  • Gyártó
  • Gyártási tétel száma
  • Lejárati idő
  • CE jelöléssel ellátva az orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EGK irányelv szerint Lolipuffin®